Johan Visser Big Boys Quality

Het diner tijdens je bruiloft: voor veel mensen één van de hoogtepunten tijdens de grote dag. Tegelijkertijd levert het vaak stress op. Dat is niet nodig! Een goede voorbereiding samen met de cateraar en locatie neemt alle zorgen weg. Houd rekening met de punten op deze checklist en verzeker jezelf van een perfecte diner setting.

1 Besluit welke manier van eten het best bij jullie past

De manier waarop jullie je dag indelen, past bij wie jullie zijn. Laat het diner hierbij aansluiten! Laat de keuze in manier van eten de basis zijn voor de inhoud van het menu. Denk dus eerst na over hoe jullie graag willen eten, passend in de dag, kies daarna pas wat jullie willen eten. Het is allang geen must meer om een statisch en standaard 3-gangen diner uit te serveren. Denk aan een veel informeler Walking Dinner, een Festival Style Buffet of een Italian Style Dinner aan lange tafels. Je kunt de borrel of receptie naadloos over laten lopen in het diner, of juist het diner in de feestavond. Helemaal zoals jullie het willen. Een locatie met een vaste cateraar kan je beperken in je keuzes. Pin je niet vast aan een standaard aanbod als je écht iets anders wil! Leuk idee: Shared Dining. Gerechten delen maakt een diner gezellig en iedereen kan kiezen wat hij of zij wil.

2 Zorg voor een goed tijdschema

Welke vorm diner je ook kiest, laat het een ontspannen setting zijn door goed te plannen. Een diner waarbij de gasten voor het avondfeest al klaarstaan terwijl het dessert nog op tafel staat, is niet zo goed gepland. Begin op tijd, bijvoorbeeld al tijdens de borrel met een amuse voor het diner. Plan daarnaast na de koffie/dessert minimaal een half uur voor de aanvang van de feestavond. Zo kun je nog even nagenieten en ga je ontspannen je avondfeest in.

Leuk idee: Een ijstaart als bruidstaart, serveren als dessert. Natuurlijk ontzettend lekker en je hebt je taartmomentje ook meteen afgevinkt!

3 Probeer speeches en stukjes te plannen

Een speech van de vader van de bruid, of juist van een goede vriend, maken je dag onvergetelijk. Alleen is een koud hoofdgerecht zo’n domper. Zorg er daarom voor dat de ceremoniemeester, zo goed als hij of zij kan, de speeches plant in samenspraak met de cateraar. Een klein beetje improvisatie is soms gewenst, maar hoe meer er bekend is, hoe beter.

Leuk idee: Wil je mensen met een bijzondere bijdrage aan je dag bedanken? Tijdens het diner kun je ze echt even in de spotlight zetten.

Let op: Speeches lopen regelmatig uit. Laat dit gebeuren, maar hou in je dinerplanning dus altijd rekening met uitloop. Vandaar dat half uurtje na de koffie tot het eventuele avondfeest.

4 Inventariseer dieetwensen

Als je echt gastvrij wilt zijn voor je gasten, geef je ze de mogelijkheid dieetwensen door te geven. Dit kun je vooraf aan de ceremoniemeester over laten, een simpele mail is al voldoende. Je hebt ook locaties waarbij eventuele keuzemenu’s voor gasten digitaal geïnventariseerd worden. Hier kun je ook allergieën of diëten doorgeven. Leuk idee: Steeds meer bruidsparen kiezen voor een eenvoudige website, waar gasten hun keuze door kunnen geven. Super goed georganiseerd natuurlijk!

Let op: Geef de dieetwensen en de eventuele tafelschikking goed door aan de cateraar. Je voorkomt dan het vragen aan tafel naar de uitzonderingen en dat is voor iedereen fijner.

5 Tafelschikking

Zit je aan tafel tijdens jullie diner? Bepaal dan zelf waar iedereen komt te zitten. Zo voorkom je pijnlijke stiltes aan tafels waar mensen elkaar niet zoveel te vertellen hebben. En je maakt natuurlijk je eigen tafel zo gezellig als je maar kunt. Het is gebruikelijk om dames en heren om en om te plaatsen, net zoals de ouders van de bruid naast de bruidegom en andersom. Maar kies vooral wat je zelf graag wil!

Leuk idee: Changeren (wisselen van plaats) zorgt ervoor dat je met meer verschillende gasten kunt bijpraten. Organiseer dit samen met de cateraar en ceremoniemeester goed, want je wilt geen bestek of glas van iemand anders.

Let op: Sommige mensen kennen elkaar nog niet zo goed. Wanneer je dit tijdens het diner goed combineert met gasten die de hele tafel kennen, zorg je voor een gezellige tafel. En dan komt het feest ook wat makkelijker op gang.

6 Kinderen?

Heb je zelf al kinderen of heb je de kinderen van familie en vrienden te gast, dan is het belangrijk te zorgen dat ze zich goed vermaken. Zijn zij blij, dan zijn papa en mama dat over het algemeen ook. Denk dus goed na over wat je de kinderen te eten geeft en hoe je dit doet. Bij informelere settings lopen de kinderen over het algemeen lekker rond. Wanneer iedereen aan tafel zit, kijk je goed naar de leeftijd en de spanningsboog: zitten ze bij papa en mama, is er iets te doen als ze niet meer aan tafel willen zitten en wat krijgen ze te eten.

Met culinaire groet,
Johan Visser
Big Boys Quality

18 januari 2019