Kinderen op een bruiloft… Het ene bruidspaar moet er niet aan denken, terwijl de bruiloft van andere bruidsparen niet compleet is zonder de kinderen van hun zus, broer of beste vriendin. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat bruidsparen eigen kinderen hebben die aanwezig zijn op hun grote dag.

Nodig je kinderen uit? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat de grote dag voor zowel jullie als voor hen een groot succes wordt. Het is daarom slim om ervoor te zorgen dat er genoeg entertainment aanwezig is. We geven je graag een aantal tips en tricks om ervoor te zorgen dat jullie bruiloft voor iedereen een groot feest wordt!

Leeftijden

Inventariseer voor jullie grote dag wat de leeftijden zijn van de kinderen die aanwezig zullen zijn. Op deze manier kun je de voorbereidingen die je treft voor de kinderen aanpassen op hun leeftijd. Kleurplaten en kleurpotloden zullen kleine kinderen bijvoorbeeld heel erg leuk vinden terwijl dit voor kinderen van twaalf minder interessant is. Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk.

Kinderhoek

Wanneer jullie kinderen uitnodigen is het fijn wanneer je een speciale ruimte voor de kinderen in kunt richten op jullie locatie. Zo kunnen de kinderen ongestoord hun energie kwijt en voorkom je dat je struikelt over de potloden in de feest- of dinerzaal. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat er iemand aanwezig is die een oogje in het zeil houdt. Schakel dus een familielid in of huur hier iemand voor in.

Kinderopvang tijdens de bruiloft

Kinderen zijn geweldig maar ze kunnen ook best wat aandacht vragen. Om de ouders van de kinderen op jullie bruiloft te ontzorgen zou je een wedding nanny in kunnen huren. Er bestaan steeds meer bedrijven die wedding nanny’s leveren om de kinderen te vermaken tijdens jullie grote dag. Van entertainment tot bijvoorbeeld de catering, je kunt werkelijk alles uit handen geven. Zo hebben de kinderen een geweldige dag, kun je ze betrekken bij de delen waar je ze bij wilt hebben en kunnen jullie en de ouders zorgeloos genieten.

18 januari 2019